Aanwijzing voor Compleet Zorg uit Den Haag

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Compleet Zorg uit Den Haag een aanwijzing gegeven. De inspectie heeft grote zorgen over de kwaliteit en veiligheid van de wijkverpleging die Compleet Zorg biedt. Daarom moet Compleet Zorg de zorgverlening stoppen. Pas als de inspectie heeft vastgesteld dat de thuiszorgaanbieder voldoet aan de normen voor goede zorg mag dit weer.

Meter waarbij de wijzer op het rode vlak staat, wat een zware maatregel betekent
Beeld: ©IGJ

Dit is er aan de hand

Op 3 maart 2021 bezocht de inspectie Compleet Zorg. De inspectie zag toen mogelijke risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. De inspectie nodigde het bestuur uit hierover een gesprek te voeren. Hier gaf het bestuur geen gehoor aan. Compleet Zorg liet later weten de zorgverlening te stoppen. Daarop liet de inspectie weten dat als Compleet Zorg weer zorg wilde gaan leveren, er eerst verbeteringen doorgevoerd moesten worden. Ook moest de zorgaanbieder dit melden bij de inspectie.

De inspectie heeft vastgesteld dat Compleet Zorg toch weer zorg verleent. Tijdens het toezichttraject stellen de bestuurders zich niet meewerkend op en zijn zij niet bereikbaar. Ook levert Compleet Zorg opgevraagde informatie niet of niet compleet aan. De informatie die de inspectie wel ontving, nam de zorgen over de kwaliteit en veiligheid van de zorg niet weg. Om die reden is ingrijpen van de inspectie nodig.

Hoe nu verder

Compleet Zorg moet op zijn laatst 5 mei 2023 de zorgverlening stoppen. Om een einde te maken aan de risico’s voor de veiligheid van cliënten is deze ingrijpende maatregel nodig. Compleet Zorg mag pas weer zorg bieden als de thuiszorgaanbieder voldoet aan de normen uit de aanwijzing.

Documenten

Stichting Compleet Zorg

Den Haag