Aanwijzing met cliëntenstop voor Zorgvilla Decor in Ede

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (inspectie) heeft Zorgvilla Decor een aanwijzing gegeven. Zorgvilla Decor biedt kleinschalige ouderenzorg in Ede. De inspectie houdt al langere tijd actief toezicht op deze zorgaanbieder. De zorg voldoet niet aan de normen voor verantwoorde en goede zorg en vertoont opnieuw grote tekortkomingen. Zorgvilla Decor moet binnen 4 maanden aan de aanwijzing voldoen. Tot die tijd mag de zorgaanbieder geen nieuwe cliënten aannemen.

Dit is er aan de hand

Op 22 november 2022 bezocht de inspectie Zorgvilla Decor. Eerder gaf de inspectie Decor al een aanwijzing, daarna volgde een last onder dwangsom. Tijdens het bezoek in november ziet de inspectie dat er weer tekortkomingen zijn in de zorg. 

De deskundigheid van de zorgverleners van Zorgvilla Decor sluit onvoldoende aan bij de zorgbehoeften van de cliënten. De zorgverleners ontvangen geen scholing op het gebied van medicatieveiligheid, infectiepreventie, de inzet van onvrijwillige zorg of dementiezorg. Zorgvilla Decor schakelde eerder externe deskundigheid in, maar wist de ingezette verbeteringen niet vast te houden. De organisatie verzamelt onvoldoende informatie over kwaliteit en veiligheid van zorg. Ook wordt er niet regelmatig voor iedere client een passende risicoafweging gemaakt. Dit kan leiden tot risicovolle situaties voor de cliënten. 

Aanwijzing met cliëntenstop voor Zorgvilla Decor in Ede
Beeld: ©IGJ

Hoe nu verder

Vanwege de ernst van de situatie heeft de inspectie Zorgvilla Decor opnieuw een aanwijzing gegeven. Dat is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. Zorgvilla Decor moet uiterlijk 2 mei 2023 voldoen aan de aanwijzing. Pas als Zorgvilla Decor voldoet aan de aanwijzing, mag de zorgaanbieder weer nieuwe cliënten aannemen.

Documenten

Zorgvilla Decor

Ede