ZIVVER

Wij gaan vertrouwelijk om met uw gevoelige gegevens. Daarom delen we persoonsgegevens, verslagen, dossiers en andere gevoelige informatie op een beveiligde manier. Dat is nodig omdat de gewone e-mail of post en de fax kwetsbaar zijn voor misbruik. Voor mailverkeer gebruiken wij de veilige mail oplossing ZIVVER. ZIVVER werkt slim samen met steeds meer andere veilige mail systemen, zoals Zorgmail. 

Hoe werkt ZIVVER?

Als iemand een e-mail via ZIVVER stuurt, dan versleutelt het systeem het bericht. Het bericht en alle bijlages worden bewaard op een veilige server. De beoogde ontvanger krijgt een bericht (notificatie) dat er een e-mail voor hem is. Hij kan die e-mail dan ophalen van de ZIVVER server, maar moet zich daarbij wel identificeren met een code. Dat maakt dat niemand anders dan de verzender en de beoogde ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet.

Hoe opent u een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?

Hebt u van ons een mailbericht ontvangen via ZIVVER? Klik dan in de notificatie op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Hier moet u een toegangscode of sms-code invoeren. Lees verder voor meer uitleg of bekijk hieronder de instructievideo.

Instructievideo 'Openen van berichten die met ZIVVER zijn verzonden'

Als u een veilige mail ontvangen heeft van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, dan is deze mail versleuteld naar u verzonden.
U ziet dan in uw inbox niet meteen de inhoud van dat bericht.
U kunt het bericht openen met drie stappen die hieronder genoemd zijn.
In dit geval is de mail extra beveiligd met een authenticatiecode via SMS.
U heeft daarvoor de telefoon met het genoemde telefoonnummer nodig.
De eerste stap om het bericht te openen is Klik voor bericht.
Hiermee opent u de veilige mailomgeving van IGJ.
Vervolgens klikt u op de knop Stuur SMS om de eenmalige code te ontvangen waarmee u het bericht kunt ontsleutelen.
Als het telefoonnummer dat hier vermeld staat niet overeenkomt met uw telefoonnummer, dan kunt u klikken op Niet mijn nummer om aan IGJ te aten weten dat het nummer niet juist is.
In dit geval klik ik op Stuur SMS.
U ontvangt dan op uw telefoon een eenmalige code.
Deze code vult u in in het veld.
U klikt vervolgens op Ontgrendel bericht.
Nu kunt u de veilige mail openen en de inhoud zien.
Het kan ook zijn dat de mail niet beveiligd is met een SMS-code, maar met de toegangscode.
In dat geval heeft de medewerker van IGJ de code vooraf met u afgesproken.
Vul de afgesproken toegangscode in om toegang te krijgen tot het bericht.
Weet u niet wat de toegangscode is om dit bericht te kunnen ontsleutelen, klik dan op Ik weet mijn toegangscode niet, om aan IGJ te laten weten dat u problemen heeft met de toegangscode.
De medewerker van IGJ zal dan alsnog de code aan u communiceren.
Heeft u de toegangscode ingevuld, klik dan op Ontgrendel bericht.
Ook nu ziet u weer de inhoud van het bericht.
En de bijlage als die erbij zit.
U kunt de bijlage openen door erop te klikken.
De bijlage kunt u ook downloaden met de knop Downloaden.
Deze wordt dan opgeslagen op uw computer.
Met de drie puntjes rechtsboven kunt u ook het bericht zelf downloaden of printen.
Of u kunt een kopie naar uw eigen lokale mailbox sturen.
Zo heeft u ook de ontsleutelde variant van de mail in uw eigen mailbox, zodat u dit verder kunt verwerken.
Wilt u veilig antwoorden op dit bericht, klik dan op de knop Beantwoorden.
Of onderaan op Beantwoorden.
U kunt dan een veilig antwoord naar IGJ terugsturen.
Wilt u zelf ook een document terugsturen naar IGJ, dan kunt u dit toevoegen met de Paperclipknop onderaan het venster.
U kunt het bestand dan van uw computer selecteren.
Dit bestand wordt dan toegevoegd aan uw reactie, en als u op Versturen klikt, dan wordt het bericht toegevoegd aan de conversatie.
Heeft u vragen over het openen van het veilig bericht, of loopt u tegen problemen aan, neem dan contact op met de afzender van het bericht.
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd helpt u dan graag verder.

Bericht openen met een toegangscode

U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Wij willen zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Onze medewerker heeft daarom een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op 'Klik voor bericht' en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Klik dan in het bericht op de link ‘Ik weet mijn toegangscode niet’ of neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Wij willen zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen sms met code ontvangen? Neem dan contact op met de afzender van het bericht.

Wilt u reageren op een mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?

U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht beveiligd wilt reageren, dan kan dat op die webpagina. Klik op de knop 'Beantwoorden'. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verstuurt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer aan ons door!

Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven mailen. U kunt daarvoor ons contactformulier gebruiken of bellen met ons Meldpunt via: 088-120 50 00.

Vragen?

Hebt u vragen over een ontvangen mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Neem dan telefonisch contact op met de afzender van het bericht. Heeft u geen telefoonnummer van deze persoon, bel dan met het Meldpunt (088-120 50 00). Een medewerker van het Meldpunt verbindt u dan door.

Hebt u vragen over ZIVVER? Neem dan contact op met ZIVVER via: support@zivver.com. Meer weten? Kijk op www.zivver.eu.