IGJ onderzoekt zorg calamiteit mishandeling meisje (10) Vlaardingen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) doet zelf onderzoek naar de geleverde kwaliteit en veiligheid van de zorg rond een meisje (10) tijdens haar verblijf in een pleeggezin. De IGJ ontving deze week een calamiteitmelding van de zorgorganisaties die bij het meisje betrokken zijn. Zij is zwaargewond en opgenomen in het ziekenhuis.

De IGJ doet het onderzoek samen met de Inspectie Justitie en Veiligheid. Ook de Onderwijsinspectie wordt bij het onderzoek betrokken. 

De inspecties willen met dit onderzoek in kaart brengen of de geleverde kwaliteit en veiligheid van de zorg aan het meisje voldeden. Het onderzoek moet de betrokken zorgaanbieders leer- en verbeterpunten voor de toekomst opleveren. Het onderzoek start binnenkort. Het is niet bekend wanneer een rapport wordt gepubliceerd.

De pleegouders van het meisje zijn onlangs door de politie aangehouden. Zij worden verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling van hun pleegdochter in hun woning in Vlaardingen.