Einde last tot onmiddellijke onthouding van de beroepsactiviteiten voor arts uit Groningen

De inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) beëindigt de last tot onmiddellijke onthouding van de beroepsactiviteiten van een arts uit Groningen. Dit gebeurt nadat het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg (RTG) in Zwolle een uitspraak heeft gedaan in haar zaak. Dit tuchtcollege bepaalde op 14 juli dat de zorgverlener wordt doorgehaald uit het BIG-register. Ook schorste het tuchtcollege de bevoegdheid van de arts om de bevoegdheden die verbonden zijn aan deze inschrijving in het BIG-register, uit te oefenen. Dit is een voorlopige voorziening totdat de uitspraak onherroepelijk is.

Meter waarbij de wijzer op een grijs vlak staat, wat einde maatregel betekent omdat de zorg is gestopt.
Beeld: ©IGJ

Dit is er aan de hand

De inspectie kreeg meerdere meldingen over het gedrag van de arts en deed hier onderzoek naar. De conclusie was dat er sprake was van een risicovolle situatie voor de patiëntveiligheid. Daarom was het nodig dat deze arts haar beroepsactiviteiten staakte totdat het RTG uitspraak had gedaan. Hiervoor heeft de IGJ op 28 februari 2023 een last tot onmiddellijke onthouding van de beroepsactiviteiten (LOOB) opgelegd.

De arts is inmiddels doorgehaald uit het BIG-register. Dat betekent dat ze geen beschermde titels mag voeren en niet zelfstandig voorbehouden (medische) handelingen mag verrichten. De LOOB eindigt hiermee.

Publicaties