Last onder dwangsom voor JAR Zorg in Rotterdam

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft thuiszorgaanbieder JAR Zorg in Rotterdam een last onder dwangsom opgelegd. De thuiszorgaanbieder voldoet niet aan een deel van de eerder opgelegde aanwijzing. Volgens de inspectie is er sprake van een risicovolle situatie waarbij de veiligheid van de cliënten in het geding is. 

Dit is er aan de hand

JAR Zorg moest uiterlijk 15 juli alle cliënten bij wie risicovolle of voorbehouden handelingen aan de orde zijn of complexe (wond)zorg wordt verricht overdragen naar een andere thuiszorgorganisatie. Dit stond in de aanwijzing die de inspectie 1 juli aan JAR Zorg gaf.

Last onder dwangsom JAR Zorg
Beeld: ©IGJ

JAR Zorg heeft nog steeds cliënten die risicovolle, dan wel complexe (wond)zorg ontvangen. De thuiszorgaanbieder voldoet hiermee niet aan de aanwijzing. De inspectie concludeert ook dat JAR Zorg niet inziet wat de urgentie en betekenis van de aanwijzing is die de inspectie JAR Zorg heeft gegeven. Dit baart de inspectie zorgen.

Hoe nu verder

Om ervoor te zorgen dat JAR Zorg de cliënten alsnog overdraagt aan een andere zorgaanbieder, legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom bedraagt 10.000 euro per week met een maximum van 50.000 euro. Als de instelling binnen een week alsnog aan de last voldoet, hoeft zij de dwangsom niet te betalen.

Documenten

JAR Zorg

Rotterdam