PerspektieV B.V., locatie Wapenveld

In mei 2022 voerden de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de Wmo-toezichthouder van de Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe gezamenlijk toezicht uit op locatie Wapenveld van PerspektieV. Doel van het toezicht was om te bepalen of PerspektieV verantwoorde hulp biedt.

Tijdens het bezoek kregen de toezichthouders een beeld van een ambitieuze organisatie die in ontwikkeling is. De toezichthouders hebben medewerkers gesproken met hart voor de zaak. Zichtbaar is dat PerspektieV op locatie Wapenveld bezig is met een professionaliseringsslag.

Veel dingen gaan al goed, maar de toezichthouders concluderen ook dat er belangrijke onderwerpen zijn waar PerspektieV verder op moet verbeteren, zoals personeelsbezetting, middelengebruik, onrust in de nacht, inzet vrijheidsbeperkende maatregelen en de uitstraling en onderhoud van de gebouwen.   

De toezichthouders verwachten dat PerspektieV de verbeterpunten uit het toezichtrapport vertaalt in een verbeterplan met concrete maatregelen om de geconstateerde tekortkomingen op te heffen, inclusief termijnen waarbinnen deze maatregelen geïmplementeerd zijn. De toezichthouders toetsen dit plan op volledigheid, ambitie en realisme en bepalen op basis hiervan het vervolgtoezicht bij PerspektieV.