HK Zorg B.V., Ommen

In april 2022 voerde de inspectie een hertoets uit bij HK Zorg. Aanleiding hiervoor was een eerder onderzoek van de inspectie in januari 2021, waarbij de inspectie meerdere tekortkomingen en aandachtspunten constateerde. Daarbij maakte de inspectie zich zorgen over het feit dat HK Zorg voor 92 van de 167 cliënten geen financiering ontving. 

De inspectie stelt nu vast dat het aantal cliënten van HK Zorg zonder financiering is afgenomen naar 23 en dat dit aantal naar verwachting verder zal afnemen.    

Verder stelt de inspectie vast dat HK Zorg zich sinds het toezicht van januari 2021 heeft verbeterd op een aantal verwachtingen. Maar de inspectie stelt ook vast dat een aantal verbeteringen in de praktijk minder ver gevorderd zijn, dan de inspectie opmaakte uit de voortgangsrapportages die HK Zorg het afgelopen jaar heeft aangeleverd. Daarnaast leverde de hertoets een aantal nieuwe verbeterpunten op.

De inspectie verwacht dat HK Zorg de verbeter- en aandachtspunten vertaalt in een verbeterplan met concrete maatregelen om de geconstateerde tekortkomingen op te heffen. De inspectie toetst het plan op volledigheid, ambitie en realisme. Op basis van dit plan bepaalt de inspectie het vervolgtoezicht.