Steur Training & Begeleiding bv, Oost- West- en Middelbeers

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd toetst of vanaf 2016 gestarte aanbieders van jeugdhulp voldoen aan de basiseisen voor verantwoorde jeugdhulp. Dit onderzoek gebeurt aan de hand van het toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp. In november 2020 heeft de inspectie een toets Nieuwe toetreders jeugdhulp uitgevoerd bij Steur Training & Begeleiding bv te Oost- West- en Middelbeers. Steur Trainingen voldeed op het moment van het onderzoek aan negen van de 13 beoordeelde verwachtingen uit het toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp. Inmiddels heeft Steur Trainingen maatregelen genomen, zodat wordt voldaan aan 12 verwachtingen.

De inspectie verwacht dat Steur Trainingen maatregelen neemt om te voldoen aan de 13 verwachtingen. Er is nog verbetering nodig op de volgende verwachting: 

  • De aanbieder waarborgt dat de professionals werken volgens de professionele standaarden. 

En er is verbetering nodig op de aandachtspunten: 

  • Het hulpaanbod van de aanbieder m.b.t. logeren in Duitsland moet voldoen aan de kwaliteitseisen die ook in Nederland van toepassing zijn. Steur Trainingen kan zich voor het verbreden en borgen van de kennis en ervaringen op het gebied van het bieden van jeugdhulp in het buitenland aansluiten bij het Platform Jeugdhulp Buitenland. 
  • Voorafgaande aan de vaststelling van het rapport heeft de aanbieder een visie op verantwoorde hulp vastgesteld, maar deze visie staat nog niet op de website van de aanbieder en de inspectie mist nog beschrijving van de doelgroep en exclusiecriteria. 

De inspectie verwacht van Steur Trainingen binnen zes weken na ontvangst van het vastgestelde rapport een schriftelijke verklaring dat wordt voldaan aan de 13 beoordeelde basiseisen voor verantwoorde jeugdhulp. Indien Steur Trainingen op die datum nog niet volledig voldoet aan de verwachtingen dient zij de inspectie te informeren over de reden voor de vertraging. Tevens dient zij aan te geven wanneer zij wel zal voldoen aan de verwachtingen. 

De inspectie zal de voortgang bij Steur Trainingen volgen en zo nodig toetsen in de praktijk.