KTC Bolsward B.V.

In november 2020 voerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een onaangekondigde hertoets uit bij KTC Bolsward. De inspectie heeft daarbij getoetst of de eerder geconstateerde tekortkomingen waren opgeheven. Tijdens de hertoets zijn alleen de verwachtingen getoetst die tijdens het eerste bezoek onvoldoende waren. 

De hertoets is gedaan in navolging op een bezoek in maart van de inspectie naar aanleiding van signalen en omdat de aanbieder voor de inspectie nog nieuw en niet eerder bezocht was. Tijdens dat bezoek voldeed KTC Bolsward aan 19 van de 29 getoetste verwachtingen.

KTC Bolsward B.V. voldeed op het moment van de hertoets aan negen van de tien onderzochte verwachtingen uit het toetsingskader Verantwoorde Hulp voor Jeugd. 19 verwachtingen zijn niet beoordeeld.

Verbetering is nodig op het volgende criterium:

  • Professionals werken volgens de richtlijnen van de beroepsgroep.

De inspectie acht de aanbieder in staat om verantwoorde hulp te bieden en vertrouwt erop dat KTC Bolsward B.V. concrete verbetermaatregelen doorvoert om aan alle verwachtingen bij de genoemde criteria te voldoen en blijft ontwikkelingen volgen vanuit haar reguliere toezichtrol.