Aflevering alternatieven voor 'Lithiumcarbonaat Teva 400 mg tabletten' tijdelijk langer toegestaan

Vanwege een aanhoudend tekort van 'Lithiumcarbonaat Teva 400 mg tabletten' mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven afleveren aan artsen. Deze alternatieven moeten afkomstig zijn uit andere lidstaten. Als deze commercieel niet beschikbaar zijn in andere lidstaten, mogen ze komen uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten).

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Lithiumcarbonaat Teva 400 mg tabletten (RVG 55992).

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouders hebben aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer 'Lithiumcarbonaat Teva 400 mg tabletten (RVG 55992)' weer voldoende voorradig zijn om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. Deze toestemming wordt vooralsnog afgegeven tot en met 15 december 2022.

Zie voor meer informatie en de voorwaarden, het bericht in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.