Aflevering alternatieven voor ‘Lanoxin PG Elixer, drank 0,05 mg/ml’ tijdelijk toegestaan

Vanwege een tekort van ‘Lanoxin PG Elixer, drank 0,05 mg/ml’ mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven afleveren aan artsen. Deze alternatieven moeten afkomstig uit andere lidstaten. Als deze commercieel niet beschikbaar zijn in andere lidstaten, mogen ze komen uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten)

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:
 

  • Lanoxin PG Elixer, drank 0,05 mg/ml (RVG 01365)


Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouders hebben aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer bovengenoemde geneesmiddelen weer voldoende voorradig zullen zijn voor fabrikanten, groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 16 december 2022.

Voor meer informatie bekijk het bijgaande besluit. Dit besluit wordt ook gepubliceerd in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.