Aflevering alternatieven voor Aciclovir, 25 mg/ml, infusievloeistof tijdelijk toegestaan

In verband met een tekort van Aciclovir, 25 mg/ml, infusievloeistof, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten (inclusief het Verenigd Koninkrijk) of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Aciclovir Accord 25 mg/ml, concentraat voor oplossing voor infusie (RVG 124028); 
  • Aciclovir Baxter 25 mg/ml, concentraat voor oplossing voor intraveneuze infusie (RVG 110589); 
  • Aciclovir Hospira 25 mg/ml, concentraat voor oplossing voor infusie (RVG 23412);
  • Zovirax infuus, poeder voor oplossing voor infusie 250 mg (RVG 09696)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

Het is de verwachting dat Aciclovir, 25 mg/ml, infusievloeistof op 9 december 2022 weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming van de IGJ loopt daarom vooralsnog tot en met 9 december 2022. 

Zie voor meer informatie en voorwaarden het besluit in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.