Aflevering alternatieven voor ‘methyldopa 125 mg tabletten’ langer toegestaan

Vanwege een tekort van ‘methyldopa 125 mg tabletten’ mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven afleveren aan artsen. Deze alternatieven moeten afkomstig zijn uit andere lidstaten of, als ze commercieel niet beschikbaar zijn in andere lidstaten, uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten).

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Methyldopa Teva 125 mg omhulde tabletten (RVG 10647)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. 

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer bovengenoemde geneesmiddel weer voldoende voorradig zal zijn voor fabrikanten, groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 7 december 2022.

Zie voor meer informatie en de voorwaarden het bijgaande besluit. Het besluit wordt ook gepubliceerd in de Staatscourant. 

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.