Aflevering alternatieven voor ‘co-trimoxazol 480 mg tabletten’ langer toegestaan

Vanwege een tekort van ‘co-trimoxazol 480 mg tabletten’ mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven afleveren aan artsen. Deze alternatieven moeten afkomstig zijn uit andere lidstaten of, als deze commercieel niet beschikbaar zijn in andere lidstaten, uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten).

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Co-Trimoxazol Aurobindo 480 mg, tabletten (RVG 13358) 
  • Co-trimoxazol forte CF 480 mg, tabletten (RVG 55505) 
  • Co-trimoxazol Teva 400/80 mg, tabletten (RVG 09647)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. 

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouders hebben aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer bovengenoemde geneesmiddelen weer voldoende voorradig zullen zijn voor fabrikanten, groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 7 december 2022.

Zie voor meer informatie en de voorwaarden het bijgaande besluit. Het besluit wordt ook gepubliceerd in de Staatscourant. 

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.