Aflevering alternatieven voor amoxicilline/clavulaanzuur, poeder voor orale suspensie langer tijdelijk toegestaan

Vanwege een aanhoudend tekort van amoxicilline/clavulaanzuur, poeder voor orale suspensie mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten (inclusief het Verenigd Koninkrijk) of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Amoxicilline Clavulaanzuur Sandoz suspensie 125/31,25, poeder voor orale suspensie 125 mg/31,25 mg per 5 ml (RVG 21691)
  • Amoxicilline Clavulaanzuur Sandoz suspensie 250/62,5, poeder voor orale suspensie 250 mg/62,5 mg per 5 ml (RVG 21692)

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer bovengenoemde geneesmiddelen weer voldoende voorradig zullen zijn voor fabrikanten, groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 28 oktober 2022.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het besluit in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.

Onze abonnee-service heeft momenteel een technisch probleem. Er wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak.