Aflevering alternatieven voor Cardene IV, 1 mg/ml oplossing voor infusie (RVG 14835) langer tijdelijk toegestaan

Vanwege aan aanhoudend tekort van Cardene IV, 1 mg/ml oplossing voor infusie (RVG 14835) mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.
Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Cardene IV, 1 mg/ml oplossing voor infusie (RVG 14835)

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat Cardene IV, 1 mg/ml oplossing voor infusie (RVG 14835) naar verwachting uiterlijk per 15 december 2022 weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 15 december 2022.

Zie voor meer informatie en de voorwaarden het besluit in de Staatscourant

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.