Aflevering alternatieven voor Desuric, tabletten 100 mg tijdelijk toegestaan

Vanwege een tekort van Desuric, tabletten 100 mg (RVG 06334), mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten afleveren aan artsen. Als deze alternatieven commercieel niet beschikbaar zijn in andere lidstaten, dan mogen ze uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) komen.

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. 

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Desuric, tabletten 100 mg (RVG 06334)

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer Desuric, tabletten 100 mg (RVG 06334) weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 14 oktober 2022.

Zie voor meer informatie en de voorwaarden bijgaand besluit. Het besluit wordt tevens gepubliceerd in de Staatscourant. 

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.