Aflevering alternatieven voor ‘co-trimoxazol 960 mg tabletten’ tijdelijk toegestaan

Vanwege een tekort van ‘co-trimoxazol 960 mg tabletten’ mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven afleveren aan artsen. Deze moeten afkomstig uit andere lidstaten. Als ze commercieel niet beschikbaar zijn in andere lidstaten, mogen ze ook afkomstig zijn uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten).

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Co-Trimoxazol Aurobindo forte 960 mg, tabletten (RVG 13359)
  • Co-trimoxazol forte CF 960 mg, tabletten (RVG 55506)
  • Co-trimoxazol Teva 800/160 mg, tabletten (RVG 10243)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. 

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer bovengenoemde geneesmiddelen weer voldoende voorradig zullen zijn voor fabrikanten, groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 4 juli 2022.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het bericht in de Staatscourant.
 

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.