Aflevering alternatieven voor 'co-trimoxazol 480 mg tabletten’ tijdelijk toegestaan

Vanwege een tekort van ‘co-trimoxazol 480 mg tabletten’ mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven afleveren aan artsen. Deze alternatieven moeten afkomstig zijn uit andere lidstaten (inclusief het Verenigd Koninkrijk). Als ze commercieel niet beschikbaar zijn in andere lidstaten, mogen ze ook afkomstig zijn uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten).

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Co-Trimoxazol Aurobindo 480 mg, tabletten (RVG 13358)
  • Co-trimoxazol forte CF 480 mg, tabletten (RVG 55505)
  • Co-trimoxazol Teva 400/80 mg, tabletten (RVG 09647)

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat naar verwachting Co-trimoxazol CF 480 mg, tabletten (RVG 55505) uiterlijk 4 juli 2022 weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom afgegeven tot en met 4 juli 2022.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het bericht in de Staatscourant

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.