Aflevering alternatieven voor Hydrocobamine 1000mcg, oplossing voor injectie 1000mcg/2ml tijdelijk toegestaan

Vanwege een tekort  van 'Hydrocobamine 1000mcg, oplossing voor injectie 1000mcg/2ml' mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven afleveren aan artsen. Deze alternatieven moeten afkomstig zijn uit andere lidstaten (inclusief het Verenigd Koninkrijk). Als ze commercieel niet beschikbaar zijn in andere lidstaten, dan mogen ze ook afkomstig zijn uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten). 

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Hydrocobamine 1000mcg, oplossing voor injectie 1000mcg/2ml (RVG 02471), zonder benzylalcohol 

Toestemming is tijdelijk

Het is nog onvoldoende duidelijk wanneer Hydrocobamine 1000mcg, oplossing voor injectie 1000mcg/2ml weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 1 augustus 2022.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het bericht in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.