Aflevering alternatieven Thiamini hydrochloridum, 100 mg/ml, oplossing voor injectie, langer toegestaan

In verband met een tekort van Thiamini hydrochloridum, 100 mg/ml, oplossing voor injectie (RVG 51924), wat nog niet is opgelost, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden voor een langere tijd alternatieven afleveren aan artsen.

Het besluit geldt voor vergelijkbare geregistreerde geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof en toedieningsvorm en met een vergelijkbare sterkte (hieronder valt ook 50 mg/2 ml).
Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof en toedieningsvorm voor:

  • Thiamini hydrochloridum, 100 mg/ml, oplossing voor injectie (RVG 51924)

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

Het is nog onvoldoende duidelijk wanneer Thiamini hydrochloridum, 100 mg/ml, oplossing voor injectie (RVG 51924) weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiƫnten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 14 februari 2022.

Zie voor meer informatie en voorwaarden de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.