Aflevering alternatieven voor Labetalol HCl Mylan 400 mg tabletten en Labetalol HCL Teva 400 mg omhulde tabletten langer toegestaan

In verband met een tekort van Labetalol HCl Mylan 400 mg tabletten (RVG 24105=11108) en Labetalol HCl Teva 400 mg omhulde tabletten (RVG  13951), dat nog niet is opgelost, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden voor een langere periode alternatieven afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Labetalol HCl Mylan 400 mg tabletten (RVG 24105=11108)
  • Labetalol HCl Teva 400 mg omhulde tabletten (RVG  13951)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. 

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouders hebben aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer bovengenoemde geneesmiddelen weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 4 februari 2021.

Zie voor meer informatie en voorwaarden: 5e verlenging Labetalol HCl Mylan 400 mg tabletten en Labetalol HCl Teva 400 mg omhulde tabletten.

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.