Aflevering alternatieven voor Aspegic injectie 500, poeder en oplosmiddel voor injectie 500 mg/5 ml, langer toegestaan

In verband met een tekort van Aspegic injectie 500, poeder en oplosmiddel voor injectie 500 mg/5 ml, wat nog niet is opgelost, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden voor een langere periode alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Aspegic injectie 500, poeder en oplosmiddel voor injectie 500 mg/5 ml (RVG 06305)

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

De verwachting is dat het genoemde product uiterlijk 18 januari 2021 weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming van de IGJ geldt – vooralsnog – tot 18 januari 2021.

Zie voor meer informatie en voorwaarden: https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2021-122.html

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'.  U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.