Aflevering alternatieven voor GammaQuin 160 g/l, oplossing voor injectie opnieuw langer toegestaan

In verband met een tekort van GammaQuin, 160 g/l, oplossing voor injectie (RVG 16941), dat nog niet is opgelost, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden voor een langere periode een tijdelijk alternatief, afkomstig uit Duitsland, afleveren aan artsen.

Het gaat om het alternatief Beriglobin P, 160 mg/mL, oplossing voor injectie in voorgevulde spuit, afkomstig uit Duitsland, voor:

  • GammaQuin, 160 g/l, oplossing voor injectie (RVG 16941)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

Het is nog onvoldoende duidelijk wanneer er weer voldoende voorraad zal zijn van GammaQuin, 160 g/l, oplossing voor injectie (RVG 16941). De toestemming is daarom vooralsnog verlengd tot en met 4 september 2020.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het verlengingsbesluit in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.