Aflevering alternatieven voor Cisatracurium, 2 mg/ml en 5 mg/ml, oplossing voor injectie of infusie, tijdelijk toegestaan

In verband met dreigende tekorten van Cisatracurium, 2 mg/ml en 5 mg/ml, oplossing voor injectie of infusie (diverse fabrikanten), mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Cisatracurium 2 mg/ml, oplossing voor injectie of infusie (diverse fabrikanten);
  • Cisatracurium 5 mg/ml, oplossing voor injectie of infusie (diverse fabrikanten);

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

Het is nog onvoldoende duidelijk wanneer Cistracurium, 2 mg/ml en 5 mg/ml, oplossing voor injectie of infusie (diverse fabrikanten) weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming van de IGJ loopt daarom vooralsnog tot en met 26 juni 2020.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het bericht in de Staatscourant en de correctie op dit bericht.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.