Aflevering alternatieven voor Erythrocine 250mg, tabletten en Erythrocine-ES, tabletten 500mg tijdelijk toegestaan

In verband met een tekort van Erythrocine 250mg, tabletten (RVG 01799) en Erythrocine-ES, tabletten 500mg (RVG 09314), mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Erythrocine 250mg, tabletten (RVG 01799)
  • Erythrocine-ES, tabletten 500mg (RVG 09314)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

Het is nog onvoldoende duidelijk wanneer Erythrocine 250mg, tabletten (RVG 01799) en Erythrocine-ES, tabletten 500mg (RVG 09314), weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming van de IGJ loopt daarom vooralsnog tot en met 31 mei 2020.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het initiële besluit.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.