Aflevering alternatieven voor Antabus dispergetten disulfiram 400mg bruistabletten en Refusal disulfiram 250 mg tabletten tijdelijk toegestaan

In verband met een tekort van Antabus dispergetten, disulfiram, 400 mg bruistabletten en Refusal, disulfiram, 250 mg tabletten, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit het Verenigd Koninkrijk of uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Antabus dispergetten, disulfiram, 400 mg bruistabletten (RVG 01032)
  • Refusal, disulfiram, 250 mg tabletten (RVG 03182)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

Het is nog onvoldoende duidelijk wanneer Antabus dispergetten (disulfiram), 400 mg bruistabletten en Refusal (disulfiram), 250 mg tabletten weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming van de IGJ loopt daarom vooralsnog tot en met 15 mei 2020.

Zie voor meer informatie en voorwaarden:

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.