Aflevering alternatieven voor Act-Hib, 10 microgram/0,5 ml langer toegestaan

In verband met het tekort van Act-Hib, 10 microgram/0,5 ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie (RVG 17508), krijgen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden langer toestemming om alternatieven af te leveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Act-Hib, 10 microgram/0,5 ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie (RVG 17508)

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat naar verwachting Act-Hib, 10 microgram/0,5 ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie (RVG 17508) uiterlijk op 30 april 2020 weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom afgegeven tot en met 30 april 2020.

Zie voor meer informatie en voorwaarden:

1e verlenging Act-Hib, 10 microgram/0,5 ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie (RVG 17508) en het bijbehorende initiële besluit.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.