Aflevering alternatieven voor Tauredon 50, oplossing voor injectie 100 mg/ml (RVG 27388)

In verband met een tekort van Tauredon 50, oplossing voor injectie 100 mg/ml (RVG 27388), mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten (inclusief het Verenigd Koninkrijk) of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Tauredon 50, oplossing voor injectie 100 mg/ml (RVG 27388).

Toestemming is tijdelijk

Het is nog onvoldoende duidelijk wanneer Tauredon 50, oplossing voor injectie 100 mg/ml (RVG 27388) weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 4 mei 2020.

Zie voor meer informatie en de voorwaarden het besluit.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.