Aflevering alternatieven voor Co-trimoxazol, 480 mg tabletten tijdelijk toegestaan

In verband met een tekort van Co-trimoxazol, 480 mg tabletten, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten (inclusief het Verenigd Koninkrijk) of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Co-trimoxazol Accord, 400/80 mg tabletten (RVG 11685)
  • Co-trimoxazol Aurobindo, 480 mg tabletten (RVG 13358)
  • Co-trimoxazol CF, 480 mg tabletten (RVG 55505)
  • Co-trimoxazol Teva 400/80 mg, tabletten (RVG 09647)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Toestemming is tijdelijk

Het is nog onvoldoende duidelijk wanneer Co-trimoxazol, 480 mg tabletten weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming van de IGJ loopt daarom vooralsnog tot en met 30 april 2020.

Zie het besluit voor meer informatie en voorwaarden.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.