Aflevering alternatieven voor Act-Hib tijdelijk toegestaan

In verband met een tekort van Act-Hib, 10 microgram/0,5 ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie (RVG 17508), mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten (inclusief het Verenigd Koninkrijk) of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen.

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouder heeft aangegeven dat naar verwachting Act-Hib, 10 microgram/0,5 ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie (RVG 17508) uiterlijk op 18 oktober 2019 weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom afgegeven tot en met 18 oktober 2019.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het besluit.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.