Aflevering alternatieven voor Questran, poeder voor orale suspensie 4 gram (RVG 06761) en Questran-A, poeder voor orale suspensie 4 gram (RVG 14276) langer toegestaan

In verband met een tekort van Questran, poeder voor orale suspensie 4 gram (RVG 06761) en Questran-A, poeder voor orale suspensie 4 gram (RVG 14276), dat nog niet is opgelost, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden voor een langere periode alternatieven afleveren aan artsen.

Partijen hoeven geen individuele toestemming vooraf te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden.

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Questran, poeder voor orale suspensie 4 gram (RVG 06761)
  • Questran-A, poeder voor orale suspensie 4 gram (RVG 14276)

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunning houder heeft aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer Questran, poeder voor orale suspensie 4 gram (RVG 06761) weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiƫnten te kunnen voorzien. Questran A, poeder voor orale suspensie 4 gram (RVG 14276) zal naar verwachting van de
betrokken handelsvergunninghouder eind november 2019 weer voldoende
voorradig zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van
patiƫnten te kunnen voorzien. De IGJ-toestemming loopt daarom vooralsnog tot en met 2 december 2019.

Zie voor meer informatie en voorwaarden:

verlengingsbesluit Questran, poeder voor orale suspensie 4 gram en Questran-A, poeder voor orale suspensie 4 gram, en het bijbehorende vorige besluit.

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief 'Besluiten alternatieve levering geneesmiddel bij tekort'. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.