Ethicon LLC, 2364579 (1B), VICRYL™; PDS™ II; MONOCRYL™

Ethicon heeft een productiefout ontdekt op een specifieke verpakkingsmachine, waardoor er een gaatje is ontstaan in de primaire verpakking van een klein percentage VICRYL™, VICRYL™ Plus, PDS™, PDS™ Plus, MONOCRYL™ en MONOCRYL™ Plus hechtdraden die zijn vervaardigd tussen 27 januari en 27 maart 2024.

Fabrikant: Ethicon LLC
Europees vertegenwoordiger: Johnson & Johnson Medical GmbH
Product: VICRYL™; PDS™ II; MONOCRYL™
Datum FSN: 17 mei 2024

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.