DiaMed GmbH, FSN-FSCA 002-22, IH-QC8

Following two customer complaints, it has been confirmed that tubes from the impacted lot may present clots of red blood cells and turbid supernatant. The clots may interfere with the reaction leading to uninterpretable results in the manual or the automated method. In automated method, these clots may lead to an obstruction of the fluidic circuit during the pipetting process.

Fabrikant: DiaMed GmbH
Europess vertegenwoordiger: Bio-Rad
Product: IH-QC8
Datum FSN: 8 september 2022

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.