Thermo Fisher Scientific, FSN-2022-005, MicroTest™ M4RT 3mL w/o Beads NP Swab Kit 100/pk

An internal technical investigation has confirmed that Thermo Scientific™ MicroTest™ M4RT 3mL w/o Beads NP Swab Kit 100/pk R12705 Lot 472505 contained the incorrect swab component. The kit contained a standard-size flocked swab, rather than a nasopharyngeal swab. Performance of the M4RT tube is unaffected. 

Fabrikant: Thermo Fisher Scientific - Microbiology Central Reporting
Product: MicroTest™ M4RT 3mL w/o Beads NP Swab Kit 100/pk
Datum FSN: 18 May 2022

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.