Roche Diabetes Care, RB_RDC_2021_05, Accu-Chek® Insight Adapter & Tubing

Als onderdeel van onze voortdurende kwaliteitsbewaking en markttoezicht processen hebben wij geconstateerd dat er in een klein aantal gevallen insuline lekkage kan optreden met de Accu-Chek Insight adapter en slang die het voorgevulde insuline ampul met de insulinepomp verbindt.

Fabrikant: Roche Diabetes Care GmbH
Product: Accu-Chek® Insight Adapter & Tubing
Datum FSN: 20 mei 2022

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.