Medtronic FA1255 - NIM Standard_CONTACT Reinforced EMG Endotracheal Tube

Wij hebben meldingen ontvangen van voorvallen in verband met luchtwegobstructie tijdens het gebruik van de NIM™ Standaard Gewapende EMG endotracheale tube en de NIM CONTACT™ Gewapende EMG endotracheale tube.

Fabrikant: Medtronic Xomed, Inc
Product: Medtronic NIM Standard Reinforced EMG Endotracheal Tube & NIM CONTACT Reinforced EMG Endotracheal Tube.
Datum FSN: 12-5-2022

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.