Sunrise Medical FSCA Q400_Q500 - QUICKIE Q400F and Q500F

Tijdens een door Sunrise Medical geïnitieerde crashtest hebben we een potentieel veiligheidsrisico op het gebied van de taxifixatiebeugels ontdekt bij een aantal QUICKIE Q400 F en Q500 F (voorwiel aangedreven) elektrische rolstoelen, die geproduceerd zijn tussen 18 februari 2021 en 29 september 2021.

Fabrikant: Sunrise Medical GmbH
Product: QUICKIE Q400F and Q500F
Datum FSN: 18-11-2021

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.