Olympus Medical Systems Corporation, QIL 154-007, GASTROINTESTINAL VIDEOSCOPE & COLONOVIDEOSCOPE &²*

Olympus received complaints reporting unintentional thermal tissue damage associated with excessive light irradiation from the illumination light of the CF-EZ1500DI and GIF-EZ1500.

Fabrikant: Olympus Medical Systems Corporation
Product: GASTROINTESTINAL VIDEOSCOPE & COLONOVIDEOSCOPE &²*

Waarschuwing van de fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.