Merit Medical Systems Inc., FSN-1721504-07/07/21-007R, Prelude(R)

Merit Medical Systems, Inc. is voluntarily conducting a recall of the Prelude® Short Sheath Introducer due to the inclusion of an incorrect dilator.

Fabrikant: Merit Medical Systems Inc.
Europees vertegenwoordiger: Merit Medical Ireland, Ltd
Product: Prelude(R)

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.