VYGON GmbH 2018_07_GA_LI - Lifecath midline pur

Following a routine inspection, an unacceptable level of bacterial endotoxin (Pyrogen) was measured. The products listed might contain unsafe levels of bacterial endotoxins (Pyrogens) that were introduced during a manufacturing step.

Fabrikant: VYGON GmbH & CO. KG
Product:  Lifecath midline pur

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.