Abbott FA-Q118-MCS-1 - HeartMate 3™ Left Ventricular Assist System

We hebben meldingen ontvangen van afsluiting van de outflow graft vanwege verdraaiing (twist) bij het HeartMate 3 (HM3) Left Ventricular Assist System (LVAS). Als gevolg van deze afsluiting van de outflow graft is bij deze patiënten sprake van een aanhoudende alarmmelding voor lage flow.

Fabrikant: Abbott
Product: HeartMate 3™ Left Ventricular Assist System

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie