Medline International, Covidien Devon™ FSCA-17.1 lamphandvathoezen

Medtronic’s klanten hebben gemeld dat de Devon™-overtrek voor lamphandgreep in zeldzame gevallen kan scheuren op het moment dat deze wordt aangebracht op de Devon™-lamphandgreep.

Fabrikant: Medline International
Product: Covidien Devon™ lamphandvathoezen

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.