RIOzorg Arnhem B.V.

In het kader van een regioweek in de jeugdregio Centraal Gelderland voerde de inspectie een aantal toezichtactiviteiten uit in deze regio. Een van de activiteiten was het uitvoeren van een algemeen toezicht bij het Regionaal Instituut voor Ontwikkelingsproblemen B.V. (hierna: RIOzorg) te Arnhem in september en oktober 2021. Doel van het toezicht was om te bepalen of RIOzorg verantwoorde hulp biedt.
 

Tijdens het toezicht kreeg de inspectie een positief beeld van de jeugdhulp die RIOzorg biedt. De medewerkers van RIOzorg stellen de jongeren en hun ouders centraal in de behandeling die ze bieden. Op het gebied van dossiervoering voerde RIOzorg na het toezicht verbeteringen door. De inspectie heeft RIOzorg ervaren als een professionele, lerende organisatie en vertrouwt erop dat RIOzorg de verbetermaatregelen die zij zelf hebben aangegeven, doeltreffend implementeert. De inspectie blijft RIOzorg volgen vanuit haar reguliere toezicht.