Gezinshuis Nu ben ik hier, Dorst

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd toetst of vanaf 2016 gestarte aanbieders van jeugdhulp voldoen aan de basiseisen voor verantwoorde jeugdhulp. Dit onderzoek gebeurt aan de hand van het toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp. In november 2020 deed de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onderzoek bij Gezinshuis Nu ben ik hier in Dorst. Doel van het onderzoek was om te bepalen of deze jeugdhulpaanbieder voldoet aan de basiseisen voor verantwoorde jeugdhulp. 

Nu ben ik hier biedt vanaf december 2019 als gezinshuis langdurig verblijf aan jeugdigen in de leeftijd van 4 tot 15 jaar. Zij willen jeugdigen die niet (permanent) thuis kunnen opgroeien een opvoeding geven die zo dicht mogelijk aansluit bij de opvoeding in een regulier gezin. Gezinshuis Nu ben ik hier voldeed op het moment van het onderzoek aan 14 van de 15 beoordeelde verwachtingen uit het toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp.

Inmiddels heeft gezinshuis Nu ben ik hier maatregelen genomen, zodat wordt voldaan aan alle vijftien verwachtingen. Dit betekent dat de inspectie gezinshuis Nu ben ik hier niet meer beschouwt als nieuwe toetreder. Daarom wordt vanaf heden gezinshuis Nu ben ik hier meegenomen in het reguliere toezicht.