Welcura B.V., locatie De Welkamp, Elspeet

In januari 2020 deed de inspectie onderzoek bij Welcura B.V., locatie De Welkamp. Doel van het onderzoek was om te bepalen of Welcura B.V., locatie De Welkamp, verantwoorde jeugdhulp biedt.

Welcura B.V., locatie De Welkamp voldeed op het moment van het onderzoek aan 19 van de 29 verwachtingen uit het toetsingskader Verantwoorde Hulp voor Jeugd. Bij drie als voldoende beoordeelde verwachtingen formuleerde de inspectie een aandachtspunt. Na het toezichtbezoek heeft de aanbieder de inspectie laten weten dat ze inmiddels een aantal verbeteringen heeft doorgevoerd.

De inspectie verwacht dat Welcura B.V., locatie De Welkamp de benodigde verbeterpunten vertaalt in een verbeterplan met concrete maatregelen om de geconstateerde tekortkomingen op te heffen, inclusief termijnen waarbinnen deze maatregelen geïmplementeerd zijn. Dit verbeterplan moet binnen zes weken aan de inspectie worden verzonden. Het plan wordt getoetst op volledigheid, ambitie en realisme. Op basis van dit plan bepaalt de inspectie het vervolgtoezicht.