Tweede aanwijzing Christelijk begeleidingscentrum Aan de Hand

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft op 23 december 2019 aan V.o.F. L.C. Boot & T.A. Boot-Schouls (Christelijk begeleidingscentrum Aan de Hand) een tweede aanwijzing gegeven ex artikel 9.3 van de Jeugdwet en artikel 27 van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Op grond van de Jeugdwet en de Wkkgz maakt de inspectie een zakelijke weergave van de overwegingen en de te nemen maatregelen van een gegeven aanwijzing openbaar.

Reactie Christelijk begeleidingscentrum Aan de Hand op tweede aanwijzing

Graag willen wij reageren op de tweede aanwijzing die betrekking heeft op het aanstellen van een (interim) directeur Zorg, P&O.

Na deze aanwijzing zijn wij direct gaan werven zodat we op korte termijn een geschikte kandidaat aan kunnen stellen. Per 6 januari start er een interim directeur die deze functie zal vervullen. Hij zal 3 dagen (24 uur) per week aanwezig zijn.

Zijn achtergrond is de pedagogische academie, psychologie en hij heeft een master in P&O. In het werkveld heeft hij jarenlange ervaring binnen verschillende organisaties en bedrijven. Zowel binnen het bedrijfsleven als binnen de zorg (jeugdzorg, jongerenwerkers, sociaal werkers, agogen).

Naast de leidinggevende competenties heeft hij in de loop van de jaren veel projecten geleid waarbij hij ook meer specialistische competenties heeft verworven, zoals personeelsplanning, performance management, competentieontwikkeling, talent management, Werving & Selectie, arbeidsvoorwaarden en –reglementen, arbeidsrecht, besturingssystemen, Lean). Met zijn brede ervaring is hij voor ons de geschikte persoon om veranderingen en verbeteringen door te voeren binnen Aan de Hand.

Met deze stappen voorkomen wij dat de aanwijzing nog langer van kracht dient te zijn.

De bovenstaande tekst is de reactie van de ondertoezichtgestelde op toezichtsinformatie van de IGJ en/of de opgelegde maatregel door de IGJ. Deze reactie is geen oordeel van de IGJ, of informatie afkomstig van de IGJ. De inhoud komt dan ook geheel voor rekening en risico van de zorgaanbieder. De reactie mag maximaal 200 woorden omvatten.