Vragen en antwoorden over grootcellig anaplastisch lymfoom bij borstimplantaten (BIA-ALCL)

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest rond borstimplantaten en het ontstaan van ziekten. Het is begrijpelijk dat vrouwen met borstimplantaten ongerust worden van dit soort berichten. In de onderstaande vragen en antwoorden staat informatie over borstimplantaten en ALCL, een vorm van lymfeklierkanker. Als u klachten heeft aan uw borsten, neem dan contact op met uw huisarts of plastisch chirurg. De kans op het krijgen van ALCL is klein. Wanneer nodig kan uw huisarts u doorverwijzen naar een (plastisch) chirurg voor verder onderzoek.

Informatie over over grootcellig anaplastisch lymfoom bij borstimplantaten (BIA-ALCL)

Deze Vragen en antwoorden horen bij de informatiepagina  Borstimplantaten en Grootcellig Anaplastisch Lymfoom (ALCL). Voor meer informatie over BIA-ALCL kunt u ook de website van de  Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) bezoeken.

Veelgestelde vragen en antwoorden