Aflevering alternatieven voor Levodopa/Carbidopa 100/25 mg tabletten en Levodopa/Carbidopa 200/50 mg retard tabletten langer toegestaan

In verband met een tekort van ‘Levodopa/Carbidopa 100/25 mg tabletten en Levodopa/Carbidopa 200/50 mg retard tabletten’ mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhoudenden tijdelijk alternatieven, afkomstig uit andere lidstaten (inclusief het Verenigd Koninkrijk) of, indien commercieel niet beschikbaar in andere lidstaten, uit één van de MRA-landen (Australië, Canada, Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Zwitserland of de Verenigde Staten) afleveren aan artsen. 

Het gaat alleen om alternatieven met dezelfde stof, sterkte en toedieningsvorm voor:

  • Levodopa/Carbidopa Mylan 100/25 mg tabletten (RVG 110061), 
  • Levodopa/Carbidopa Teva 100/25 mg tabletten (RVG 21677), 
  • Levodopa/Carbidopa Retard Teva 200 mg/50 mg, tabletten met gereguleerde afgifte (RVG 27060) en 
  • Levodopa/Carbidopa Sandoz retard 200/50 mg, tabletten met verlengde afgifte (RVG 26893)

Partijen hoeven vooraf geen individuele toestemming te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie bij te houden. 

Toestemming is tijdelijk

De betrokken handelsvergunninghouders hebben aangegeven dat het nog onvoldoende duidelijk is wanneer bovengenoemde geneesmiddelen weer voldoende voorradig zullen zijn voor groothandelaren of apothekers teneinde in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. De toestemming is daarom vooralsnog afgegeven tot en met 21 juli 2023.

Zie voor meer informatie en voorwaarden het bericht in de Staatscourant.

Op de hoogte blijven van nieuwe besluiten?

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe besluiten voor het afleveren van alternatieven, dan kunt u zich abonneren op besluiten van geneesmiddelen. U ontvangt dan een e-mail zodra wij een besluit publiceren op onze website.